SAMSØ EFTERSKOLE

At gå på jagt med falk er en 4000 år gammel jagtform og derfor naturligvis omgivet af en masse traditioner. Udstyret der bruges til falkene laves stadig i hånden og omgangen med fuglene har ikke ændret sig meget. Det eneste ”moderne” ved jagtformen er pejleudstyret til at finde fuglene med igen, hvis de skulle flyve væk.

Indholdet i faget bliver omgang og håndtering af fuglene på en sikker måde. Du skal lære at bruge en lokker og hvordan man med falken på den ene hånd, får sat hætte på med den anden.

Faget indeholder også den håndværksmæssige side af falkonerens arbejde. Du skal derfor med i læderværkstedet og lære at lave hætter og lokkere til falkene. Du skal også lære hvordan pejleudstyret virker og prøve at finde bortfløjne fugle.

Du skal naturligvis også lære de mange uskrevne regler der er inden for falkonerfaget.

Da falkejagt ikke er lovligt i Danmark, kan vi ikke tilbyde dig at komme på ud på rigtig falkejagt, men du vil lære alle de færdigheder der skal til, for at du efterfølgende vil kunne tilmelde dig en falkejagttur til f. eks. Tyskland eller Skotland, hvor man kan jage både fasaner, agerhøns, harer og kaniner.

Faget foregår på Falkecenter Samsø samt på Samsø Efterskole i Besser.SAMSØ EFTERSKOLE

Valgfag Samsø Efterskole

I valgfaget Falkejagt skal du lære omgang og håndtering af ugler, falke, høge og store ørne på en sikker måde. Du skal lære samarbejde med fuglene bl.a. herunder bruge en lokker og simulere en jagt for falken i luften, samt lære hvordan man med falken på den ene hånd får sat hætte på med den anden. 

Vi arbejder meget med sikkerhed og vores tilgang til fuglene, både i håndteringen af dem på hånden men også særdeleshed når vi flyver dem sammen. 

Herudover lærer man om voliere forhold, er med til det daglige arbejde omkring hold af fugle, træning af nye fugle mv. Eleverne skal også lære hvordan pejleudstyret virker og prøve at finde bortfløjne fugle.

Faget indeholder også den håndværksmæssige side af falkonerens arbejde. Eleverne skal derfor med i læderværkstedet og lære at lave hætter til falkene. 

Valgfaget giver ikke adgang og nok kendskab til at eleverne selv kan eks. tage falkejagttegn og selv holde rovfugl, men derimod en god grund viden og kendskab til falkonerfaget, samt virkelig får flyttet nogle personlige grænser på en sjov og lærerig måde. 

Yderligere information se Samsø Efterskole (LINK) 

 
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com