Falkejagt som valgfag på

At gå på jagt med falk er en 4000 år gammel jagtform og derfor naturligvis omgivet af en masse traditioner. Udstyret der bruges til falkene laves stadig i hånden og omgangen med fuglene har ikke ændret sig meget. Det eneste ”moderne” ved jagtformen er pejleudstyret til at finde fuglene med igen, hvis de skulle flyve væk.

Indholdet i faget bliver omgang og håndtering af fuglene på en sikker måde. Du skal lære at bruge en lokker og hvordan man med falken på den ene hånd, får sat hætte på med den anden.

Faget indeholder også den håndværksmæssige side af falkonerens arbejde. Du skal derfor med i læderværkstedet og lære at lave hætter og lokkere til falkene. Du skal også lære hvordan pejleudstyret virker og prøve at finde bortfløjne fugle.

Du skal naturligvis også lære de mange uskrevne regler der er inden for falkonerfaget.

Da falkejagt ikke er lovligt i Danmark, kan vi ikke tilbyde dig at komme på ud på rigtig falkejagt, men du vil lære alle de færdigheder der skal til, for at du efterfølgende vil kunne tilmelde dig en falkejagttur til f. eks. Tyskland eller Skotland, hvor man kan jage både fasaner, agerhøns, harer og kaniner.

Faget foregår på Falkecenter Samsø samt på Samsø Efterskole i Besser.SAMSØ EFTERSKOLE https://static.parastorage.com//services/santa/1.11596.0/node_modules/santa-galleries/target/Collage/Collage.html?compId=comp-ixp5kxtl&deviceType=desktop&locale=da&viewMode=site

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com