Skip to main content

Forevisninger

I vores forevisning kommer du helt tæt på, når vi flyver vores forskellige rovfugle og ugler. Vi drager dig ind et univers, hvor vi nærværende, med fakta og humor deler vores passion og kærlighed til fuglene. En unik oplevelse for både børn og voksne.

Varighed
1 time
Pris
Fra 95.-

Få en lærerig og spændende oplevelse

I vores store arena, flyver vi fuglene tæt ind over publikum. Bag publikumsbænkene kan de fritflyvende fugle sidde og blive nærstuderet. Med stor passion og entusiasme deler falkonerteamet indlevende fortællinger om rovfuglenes levevis i naturen, fuglenes unikke personligheder og deres historier – alt imens vi viser kunsten at flyve med rovfugle. Efter selve forevisningen på en time, er det muligt at tilkøbe at prøve at holde en af fuglene for kr. 50.

Hold en rovfugle

Efter forevisningen kan du prøve at holde en ørn, høg, falk eller en ugle for kr. 50,-
Med stor ro og respekt for fuglene, er de trænet til at publikum kan prøve at holde dem på armen. Billetten købes på dagen.

Rundvisning

Kom med i ”maskinrummet”. Hele året afholder vi rundvisninger, der giver dig indsigt i falkonerens og fuglenes liv; se hvor fuglene bor og hvordan deres hverdag ser ud.

Du inviteres med ind i Falkonerstuen der er hjertet af centret og hvor alt forberedes; fugle til træning, foder mm. Pris for to personer kr. 550,- Efterfølgende kr. 100,- Kontakt os for booking.

Falkonerfuglen

Alle fugle er særligt trænet til formidling og publikum, og der er brugt mange timers træning på hver enkelte fugl. Alle fugle trænes til at have tillid og ro i samarbejdet med mennesket, så der ikke opstår stress og ubalance. Alle fugle har hver deres ”interesse” for motion, hvorfor der i det daglige program er tilpasset tid til hver enkeltes behov. Alle fugle har hver deres individuelle adfærd og temperament, og vi har stor respekt for hver fugls adfærd og behov.

Hvordan foregår en forevisning?

Forvisningen tager en god time og afholdes udenfor, hvor man sidder på bænke i vores arena. HUSK at medbringe overtøj efter vejrforholdene. Dørene åbner altid 30 min. før forevisningens start. Bemærk at første formidling “Intro” starter 15 min. FØR forevisningen går igang, så kom i god tid.

Efter forevisningen er det muligt at holde en af fuglene eller prøve Ørnesus mod ekstra betaling. Og her vil der også være masser af tid til spørgsmål og dialog.


Vi glæder os til at se dig i alt slags vejr

Vi flyver i alt slags vejr, uanset regn og blæst. Der er på Falkecenter Samsø en flyvehal, hvor vi kan komme i tørvejr, hvis det kræves. Alle forevisninger er tilpasset færgeafgangene.

Natur og dyreliv

Rovfugle og ugler spiller en vigtig rolle for økosystemet. Til vores forevisning vil du lære meget mere om hvorfor, og blive klogere på hvad der gør dem unikke, samt deres adfærd og jagtteknikker.

Introduktion

Inden alle vores forevisninger går i gang, starter vi med en kort intro. Introen kan variere i indhold, men indeholder typisk information om hvad det kræver at flyve fugle, træning af fuglene, hvad vi giver dem at spise, og du vil typisk allerede her opleve din første fugl.

Smukke motiver

En forevisning giver dig rig mulighed for at komme helt tæt på fuglene. Der er mange muligheder for at tage fantastiske billeder og videoer, både af stillesiddende fugle, men også i aktion. Det er bare med at skyde løs!

Falkecenter Samsø er
Travelers Choice

Opdag, hvad tidligere besøgende har at sige om vores formidling og forestillinger! Vores show er ikke bare en visuel oplevelse, det er også en følelsesmæssig rejse, der efterlader vores publikum fortryllet.

2021

2022

2023

 • Informativt og spændende – krydret med humor. En virkelig god oplevelse. Det er tydeligt at mærke de ansattes passion og dedikation til fuglene.

  C. Fenger Juli 2022

 • Personalets kæmpe engagement og lyst/glæde til at formidle information om deres smukke fugle er ganske enkelt enestående. Det er klart et sted, man skal besøge, hvis man ønsker den ultimative forevisning.

  Torben Hansen Juli 2022

 • Showet var gennemført og rigtig flot – man fornemmer hvordan de gør sig umagen. Det var fyldt med wau oplevelser, humor, mens de fortalte en masse spændende ting om fuglene.

  Familien Olesen Okt. 2020

 • Dejlige omgivelser og rovfugle som virkelig har det godt, skønne kvindelige falkonerer i rigtig godt samarbejde med deres fugle. Kan varmt anbefales

  SanneBJM Sep. 2020

 • En utrolig oplevelse hos Falkecenter Samsø. Smukke fugle og et meget informativt show krydret med sjove historier.

  Karina Juli 2020

  Følg med på @falkecenter.dk

  Dyk ned i verdenen af imponerende rovfugle. Følg med, når vi deler smukke billeder og historier om vores fjerede beboere, og lær mere om vores mission for naturbevarelse. Bli’r en del af vores fællesskab ved at trykke på ‘Følg’ – velkommen til vores verden! 🦅📸

  Måske du også har set…

  Oplev mere