Falkonerskolen & Skoletjeneste

FALKONERSKOLEN

Som de ENESTE i Danmark tilbyder Falkecenter Samsø FALKONERSKOLEN FOR BØRN. Falkonerskolen her et helt unikt og fantastisk koncept, der henvender sig til både private,  skoler og institutioner. 

Vi ser det igen og igen, at samarbejdet mellem vores rovfugle og børnene kan noget helt specielt. Børnene lytter opmærksomt, er helt fokuseret på opgaven foran dem og har de mest fantastiske reaktioner, når de kommer helt tæt på fuglene. Mange kommer hjem med en super fed følelse af succes og en masse spændende historier. 

Vores erfaringer er også, at børn, som til daglig kan have svært ved at koncentrere sig, lever sig 100% ind i samarbejdet og får en helt anden ro, fokus og koncentration, når de forbereder sig og flyver med fuglene. 

Vi anbefaler Falkonerskolen til alle børn, der er friske på en udfordring, på at lære noget nyt og har lyst til at mærke de fascinerende fugles nærvær.

Dem som er med som ledsager, forældre, bedsteforældre mv. deltager ligeledes, hjælper de mindste deltager så det er en oplevelse I sammen får med hjem. Det er nemlig ofte lige så sjovt for børnene at se deres forældre flyve fuglene som dem selv.  

Vi giver masser af tid til fotografering og nærvær med fuglene.  

Falkonerskolen tilbydes også til skoler og institutioner. Læs mere længere nede på siden.

SKOLETJENESTEN

Giv dine elever en uforglemmelig oplevelse. Med vores undervisningstilbud tager vi eleverne med helt tæt på.

Skoletjeneste indebærer 30 min. undervisning om ugler og rovfugle efterfuldt af 1 times forevisning. Læs mere længere nede på siden.

Falkonerskolen FOR PRIVATE

FOR ALLE ALDRE

Inviter familien, vennerne eller skolekammeraterne med på en sjov og anderledes aktivitet for både børn og voksne i Naturens tegn. 

Her er børnene selv falkonerer og skal lære det grundlæggende om faget. Først gennemgår vi sikkerheden, og hvordan vi er med og omkring fuglene. Sikkerheden er vitalt for, at vi sammen kan flyve fuglene. 
Herefter gør vi sammen foderet klar og gennemgår fuglenes naturlige føde og jagtformer. Når foderet er klar til træningen, lærer man, hvordan vi samarbejder og flyver fuglene imellem os. 

Step by step kommer alle til at modtage og sende fuglene fra sin egen behandskede hånd. Fuglene bliver hurtigere og større jo længere ind i programmet, vi kommer. Programmet slutter af med, at alle har været med til at flyve fuglene og har været så tæt på, som de har mod og lyst til. 

Falkonerskolen er en unik og anderledes måde at lære og være sammen på og tilpasses efter deltagernes alder og mentale niveau. 

Vi arbejder med høj sikkerhed og vil altid være minimum 2-4 falkonerer til stede, alt efter holdtype og størrelse. 

 

Falkonerskolen for private varer 1,5 time. Der er allerede fastlagte dage for 2023.

JULI: Mandage og torsdag kl. 14.00-15.30
OKTOBER: MANDAG, TIRSDAG, TORSDAG, FREDAG kl. 13.30-15.00


Booking er påkrævet, KØB DIN BILLET HER

Holdstørrelse er max. 25 deltagende børn. 

FALKONERSKOLEN FOR PRIVATE - PRAKTISK INFORMATION

Maj: Kristi himmelfart, lørdag d. 28. kl. 11 (alle aldre)

Juli: Alle man. kl. 14.00 og tors. kl. 14.00

Uge 42: Man., tirs., tors., fre. kl. 13.30 

Da der er max på holdene på 25 deltagende børn, BOOK DIN BILLET HER! 


Pris for private: kr. 325,- pr. barn fra 4 år op til 16 år inkl. 1 voksen

Pris for ekstra voksen: kr. 155,-

Anbefales til alle børn over 4 år.
Børn under 10 år skal ledsages af en voksen.

På Falkonerskolen kan holdet max. være på 25 deltagere. Der må gerne være forældre, pårørende med, som løbende deltager og kigger på samt støtter de små.

Falkonerskolen for private varer i 1,5 time, og foregår lige før eller efter en forevisning.

Der gives masser af tid til at prøve at holde fuglene, samt flyve med dem – det koster ikke ekstra på Falkonerskolen.

Undervisningen kan foregå på dansk og engelsk.

På udendørsområdet er det muligt at nyde medbragt mad. Området efterlades venligst i ryddelig stand.

FALKONERSKOLEN FOR SKOLER & INSTITUTIONER

Giv dine elever en uforglemmelig oplevelse, når de mærker suset og de kræfter de store rovfugle har. Vi tilbyder et fedt program til alle klassetrin, som vil give dine elever et indblik i samarbejdet med de fantastiske fugle, og forhåbentligt inspirere dem til selv at blive Falkonerer.

Programmet i Falkonerskole for skoler og institutioner er det samme som i Falkonerskole for private, hvor vi starter ud med at lære om sikkerhed for at sikre en god og tryg oplevelse for alle. Vi underviser herefter i fuglene: deres oprindelse, føde, jagtformer og andre spændende ting, samtidig med at vi gøre foderet og udstyret klar.

Lidt efter lidt vil alle eleverne modtage og sende fuglene fra egen behandskede hånd, og de vil blive hurtigere og større, jo længere vi kommer ind i programmet.

For alle

Falkonerskole for skoler og institutioner kan tilpasses elevernes alder, mentale færdigheder og særlige behov, de måtte have. Vi anbefaler derfor Falkonerskolen til alle klassetrin og alle former for offentlige/private tilbud.

Vi kan også kombinere Falkonerskolen med udvidet undervisning samt lave en opvisning for jer.

Vi har haft super gode oplevelser og erfaringer med alle mulige forskellige slags børn, både små og store. Vi har specielt haft succes med udfordrede unge fra specialtilbud, som ofte finder et helt andet nærvær, fokus og opmærksomhed, end de er vandt til i dagligdagen.

Eleverne får ofte den vildeste følelse af succes, og tager en god portion selvtillid med sig hjem i tasken.

Besøg os eller vi besøger jer!

I er mere end velkommen hos os på Samsø, hvor i kan se lokationen, de forskellige fugle osv. Vi har en flyvehal vi kan trække ind i, hvis vejret ikke er godt.

Vi kan også komme ud til jer, hvor vi kan tilpasse Falkonerskolen til jeres program, eller til en af vores samarbejdspartnere f.x. Aarhus Hostel eller Esrum Kloster

Prisen starter fra 4300,-

SKOLETJENESTEN

Et undervisningstilbud, der kombinerer spændende undervisning med en fascinerende og vild forevisning! 

Giv eleverne en uforglemmelig oplevelse! 

På Falkecenter Samsø starter Skoletjenesten med 30 minutters undervisning, hvor eleverne drages ind i den ældgamle tradition ”Falkejagt”. Hvad gør en rovfugl til en rovfugl? Hvad gør den så speciel og unik?  

Vi kommer ind på alt omkring fuglenes levevis lige fra foder, deres fascinerende jagtteknikker til fuglenes ynglen, som vil blive fortalt af vores falkonerer, som alle er dygtige og erfarende formidlere.  

Undervisningen er inddragende og tilpasses elevernes niveau. På Falkecenter Samsø gør vi alt for at eleverne kommer helt tæt på og er deltagende. Eleverne er mere end velkommen til at stille alle de spørgsmål, de måtte have. 

Efter undervisningen deltager klassen i centrets programsatte forevisning. Her flyver vi alt fra 7-10 rovfugle og ugler. Eleverne kommer til at være helt tæt på, og kan opleve vingesuset fra de store ørne og lynhurtige falke, når de elegant tager flugten hen over deres hoveder. 

Eleverne kan efterfølgende prøve at holde en fugl for kr. 30,- (normal pris kr. 50,-) pr. fugl/elev. 

SKOLETJENESTE - PRAKTISK INFORMATION

Anbefales til alle klassetrin. Undervisningen tilpasses til elevernes alder, mentale færdigheder og andre behov de måtte have.

Der er ingen begrænsning på antal for Skoletjenesten. Vi har stor erfaring med klasser/grupper/skoler fra 5 til 350 personer.

Introduktion, undervisning, elevdialog og forevisning varer i alt ca. 2 timer.  

Her er det muligt for eleverne at stille yderligere spørgsmål, shoppe et minde med hjem fra vores lille butik og prøve at holde en ørn, ugle, høg eller falk på deres arm.

På udendørsområdet er det muligt at nyde medbragt mad. Området efterlades venligst i ryddelig stand.

Ved en alm. Åbningsdag (se åbningstider) koster en Skoletjeneste kr. 1600,- for op til 25 elever og lærer. 

Pris pr. Efterfølgende deltager er 65,-  

Ønskes en anden tid end vores åbningstider, pålægges der et gebyr på kr. 1.000,-

Alle kan prøve at holde en af fuglene. Det koster kr. 30,- pr. fugl/elev, (normal pris 50,-)

Dette kan skolen vælge at betale eller lade eleverne selv købe efter forevisningen. Kan besluttes på dagen.

Undervisningen kan foregå på dansk og engelsk.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com